Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ



ΗΛΙΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
ΜΕΛΕΤΗΤΩΝ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ
ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ
Blog: 
Τηλ.
210-6453806
Φαξ:
210-6453802
E-mail:

Προσωρινά Διεύθυνση: Λεωφ. Αλεξάνδρας 197 & Πανόρμου 4ος Όροφος, 11522 Αθήνα


Κύριοι & Κυρίες,

Πραγματοποιήθηκε την  Τρίτη 11/9/2012 στις 6μμ η προγραμματισμένη συνέλευση του υπό σύσταση Πανελληνίου Συνδέσμου Μελετητών-Εγκαταστατών Οικιακών Φωτοβολταϊκών «Ήλιος». Τα παρόντα μέλη υπέγραψαν ενώπιον Δικηγόρου τα απαραίτητα έγγραφα για τη σύσταση του Σωματείου και  κατατέθηκαν  στο αρμόδιο Δικαστήριο για να δρομολογηθούν οι ενέργειες που  μας καθιστούν απολύτως νόμιμο και έγκυρο φορέα εκπροσώπησης των Συναδέλφων.

Η συνέλευση μας αποφάσισε τα ακόλουθα:



1)
Διόρισε Προσωρινή  Διοικούσα Επιτροπή και αποτελείται αλφαβητικά από τους εξής:



1.
ΑΝΤΑΛΟΥΔΑΚΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ
6981-058200
2.
ΒΑΡΛΟΚΩΣΤΑ   ΕΙΡΗΝΗ
6932-226042
3.
ΓΑΒΡΑΣ   ΘΕΟΔΩΡΟΣ
6977-429232
4.
ΓΙΑΝΟΥΣΗΣ  ΠΕΤΡΟΣ
6944-647564
5.
ΚΑΤΣΙΚΑΣ  ΚΩΣΤΑΣ
6974-471885
6.
ΚΟΜΗΣ  ΝΙΚΟΣ
6973-381380
7.
ΜΑΚΡΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ
6932-539286
8.
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
6932-078968
9.
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ
6984-614933
10.
ΣΑΛΠΕΑΣ  ΑΡΓΥΡΗΣ
6941-662682
6973-770762
11.
ΣΑΡΗΓΙΩΡΓΗΣ  ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
6980-145041
12.
ΣΤΡΙΓΚΛΗΣ   ΔΗΜΟΣ
6944-682886
13.
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ
6937-444858



2)
Η Προσωρινή  Διοικούσα Επιτροπή θα παραμείνει ανοιχτή στις συνεδριάσεις της σε ενδιαφερόμενα μέλη από όλη την Ελλάδα, και θα συνεργάζεται με όποιον συνάδελφο μπορεί και θέλει να προσφέρει οτιδήποτε στους τομείς εργασίας  του Συνδέσμου.



3)
Να ενεργοποιηθούν όλα τα μέλη για εγγραφή όσων περισσοτέρων συναδέλφων γίνεται με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη  μαζικοποίηση του Συνδέσμου.



4)
Η εγγραφή μέλους προϋποθέτει:




  •        
Την ενασχόληση του μέλους με την μελέτη και εγκατάσταση Οικιακών Φωτοβολταϊκών ως κύρια Επαγγελματική δραστηριότητα. Σε περίπτωση αναγκαιότητας εξέτασης του θέματος αρμόδια να αποφασίσει  θα είναι η Προσωρινή  Διοικούσα Επιτροπή.




  •        
Την καταβολή συνδρομής 100€ για την κάλυψη εξόδων σύστασης και λειτουργίας γραφείων του Συνδέσμου στην Αθήνα. Η κατάθεση συνδρομής επικυρώνει την ιδιότητα του μέλους. Ο λογαριασμός εγγραφών στο Σύνδεσμο θα σας κοινοποιηθεί άμεσα στα email σας. Οι νέοι συνάδελφοι μέχρι 32 ετών  δεν υποχρεούνται να καταβάλλουν  άμεσα  την συνδρομή τους, μπορούν να καταβάλλουν την συνδρομή τους εντός  ενός (1) έτους από την εγγραφή τους .



Επίσης η Συνέλευση αποφάσισε:



I.
Στρατηγικός στόχος αυτή την περίοδο είναι :




α)
Η αναστολή των αποφάσεων Νέας τιμολογιακής πολιτικής του Υφυπουργού Κου. Ασημάκη Παπαγεωργίου και η έναρξη διαλόγου με τη συμμετοχή μας για εύρεση λύσης βιώσιμης και αναπτυξιακής στο ζήτημα.




β)
Άμεση ανάκληση της απόφασης της Ρ.Α.Ε. για την Πελοπόννησο (και η παλαιότερη  για την Εύβοια) με παράλληλη  έναρξη διαλόγου με τη Ρ.Α.Ε. για την αναζήτηση άμεσης και μακροπρόθεσμης λύσης στο πρόβλημα για τα οικιακά Φωτοβολταϊκά.



II.
Στόχος είναι η διατήρηση και η ανάπτυξη της αγοράς και όχι η νέκρωση της.



III.
Πολιτικός μας στόχος είναι ο παραγόμενος από την ενέργεια των ΑΠΕ πλούτος στη χώρα μας, να μείνει στη χώρα, να μοιράζεται σε όσους περισσότερους γίνεται και όχι να περνάει στις τσέπες λίγων μεταφέροντάς τον στο εξωτερικό.



IV.
Τονίζουμε ότι μέσα στην κρίση και με καθημερινές  μειώσεις  των Οικογενειακών εισοδημάτων από διάφορες οριζόντιες και κάθετες περικοπές, η απόφαση του Υφυπουργού ακυρώνει την προσδοκία Δεκάδων χιλιάδων Οικογενειών για ενίσχυση του εισοδήματος τους  μέσω παραγωγής Ηλεκτρικής  ενέργειας στην στέγη τους,   μεταφέροντας αυτά τα εισοδήματα στις τσέπες λίγων  και μη εχόντων σχέση με τις Α.Π.Ε., εισοδήματα που προέρχονται από την χρήση Α ‘ύλης (Ήλιος) που ανήκει σε όλους μας.




Οι ισχυρισμοί  ότι και με τις νέες τιμές είναι βιώσιμη και κερδοφόρα η επένδυση αγνοεί τους εξής παράγοντες :




α)
Το κόστος δανεισμού,  που σε μερικές περιπτώσεις φτάνει το 12%.




β)
Το τελικό πραγματικό κόστος ενός Οικιακού Φωτοβολταϊκού, το οποίο είναι τουλάχιστον 40% μεγαλύτερο από το κόστος ενός επί εδάφους Πάρκου, και το γεγονός ότι καταβάλλεται ΦΠΑ.




γ)
Την μειωμένη λόγω θέσης  και κατασκευής απόδοση ενός Οικιακού  από ένα Πάρκο, λόγω προσανατολισμού  και  μειωμένων δυνατοτήτων ιδανικής κατασκευής.




δ)
Το ανασφαλές επενδυτικό κλίμα  στην χώρα μας,   το οποίο  επιτείνεται από διαρροές και πληροφορίες στο τύπο για φορολόγηση, νομοθετική αλλαγή των εγγυημένων τιμών  κ.λπ.,  με  αποτέλεσμα   την  χαριστική   βολή  στην  αγορά  των  Οικιακών, αφού  οδηγεί, όπως όλοι ξέρουμε από πρώτο χέρι, στην  ματαίωση των όποιων σχεδίων  μικροεπενδύσεων των Οικογενειών, αφού δεν είναι  δελεαστικό πλέον το προσδοκώμενο αποτέλεσμα για πάρουν το ρίσκο.    



V.
Άμεσα να γίνει συλλογή των στοιχείων επί μέρους μελετών ανεξαρτήτων φορέων  που αποδεικνύουν την πραγματικά  ελάχιστη έως μηδενική επιβάρυνση των Φωτοβολταϊκών στο σύνολο των επιδοτήσεων ενέργειας της χώρας μας και να κατατεθεί ως Μελέτη – Υπόμνημα  σε όλους  τους αρμοδίους. Σε αυτήν θα συμπεριληφθούν  πέραν των άλλων τα στοιχεία  από τα οποία μπορούν να προκύψουν πόροι για τα οικιακά Φωτοβολταϊκά (ΕΣΠΑ, πράσινα πιστοποιητικά, κλπ). 



VI.
Η συνέλευση κατέστησε υπεύθυνη την Προσωρινή  Διοικούσα Επιτροπή του Συνδέσμου για το σύνολο των τακτικών κινήσεων επίτευξης των στόχων μέσω πολιτικών επαφών πίεσης, δημοσιοποίησης των απόψεων μας και κινητοποίησης των μελών μας στην περιφέρεια.



Για την επίτευξη των στόχων ακόμα αποφασίστηκαν:



Α)
Να αναλάβει Συντονιστής της Διοικούσας Επιτροπής ο Αργύρης  Σαλπέας.



Β)
Να λειτουργήσουν 4 ομάδες εργασίας:




1)
Η Οργανωτική Ομάδα (Βαρλοκώστα Ειρήνη, Παπανδρέου Δημήτριος & Σαρηγιώργης Θεμιστοκλής).




2)
Η Ομάδα Επαφών & Συναντήσεων (Ανδαλουδάκης Γεώργιος, Γιανούσης Πέτρος, Μακρής Δημήτριος, Παπανδρέου Δημήτριος, Σαλπέας Αργύριος, Στριγκλής Δήμος & Φωτόπουλος Θεόδωρος).




3)
Η Επιστημονική Ομάδα (Γαβράς Θεόδωρος & Μακρής Δημήτριος).




4)
Το Γραφείο Τύπου (Γαβράς Θεόδωρος, Κόμης Νικόλαος & Μακρής Δημήτριος).




Κύριοι & Κυρίες,



Η επίτευξη των στόχων μας δεν είναι εύκολη. Υπάρχει κεντρική προσπάθεια η αγορά ενέργειας στη χώρα μας να περάσει σε χέρια λίγων, ενώ ο Ήλιος ως πρώτη ύλη ανήκει σε όλους.



Η πολιτεία πρέπει και μπορεί να επιδοτεί τα εισοδήματα δεκάδων χιλιάδων οικογενειών, και όχι να παρέχει την δυνατότητα αυτή σε λίγους,  επιδοτώντας παράλληλα  τις εισαγωγές άλλων πρώτων υλών  (φυσικό αέριο κ.τ.λ.) με χρήματα που κατ’ ουσίαν προέρχονται από τα χρήματα που έπρεπε να προορίζονται για τις Α.Π.Ε.  και μόνο.



Ζητάμε 



1)
Την ενεργή συμπαράσταση όλων σας  για να μεγεθύνουμε τις πιθανότητες επιτυχίας των στόχων μας, αφού είναι κοινοί για όλους μας .



2)
Την εθελοντική προσφορά  συναδέλφων  ιδιαίτερα από τις Περιοχές Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Θράκης, Κρήτης, Νήσων Αιγαίου & Ιονίου ώστε ο Σύνδεσμος μας να  μπορέσει να δημιουργήσει παραρτήματα σε κάθε νομό της Χώρας.



Αναμένοντας την ενεργή υποστήριξη  σας.



Η Διοικούσα  Επιτροπή



                                            Τα μέλη

Συντονιστής





Ανταλουδάκης Γεώργιος
Μακρής Δημήτριος

Σαλπέας Αργύριος
Βαρλοκώστα Ειρήνη
Μιχαηλίδης Γεώργιος


Γαβράς Θεόδωρος
Παπανδρέου Δημήτριος


Γιαννούσης Πέτρος
Σαρηγιώργης Θεμιστοκλής


Κατσικάς Κωνσταντίνος
Στριγκλής Δήμος


Κόμης Νικόλαος
Φωτόπουλος Θοδωρής








16 Σεπτεμβρίου, 2012
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου