Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Σύνδεσμος "ΗΛΙΟΣ", ζητά συνάντηση με τον Υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Παπαγεωργίου.


Συνάντηση αναζητά ο Σύνδεσμος "ΗΛΙΟΣ", με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου, θέτοντας στο τραπέζι θέματα όπως τον αποκλεισμό της Πελοποννήσου από τα οικιακά φωτοβολταϊκά. Τα Οικιακά Φωτοβολταϊκά πρέπει να αντιμετωπισθούν ως ανεξάρτητος κλάδος των Α.Π.Ε. στη χώρα μας, λόγω των ιδιαιτέρων σημαντικών ευεργετημάτων που προσφέρουν σε αρκετούς τομείς. 

Πιο αναλυτικά, τα θέματα που θέλει ο Σύνδεσμος "ΗΛΙΟΣ" να συζητήσει εδράζονται πάνω στους εξής άξονες:

1.      Τα Οικιακά Φωτοβολταϊκά του ειδικού προγράμματος, πρέπει να αντιμετωπισθούν ως ανεξάρτητος κλάδος των Α.Π.Ε. στη Χώρα μας, λόγω των ιδιαίτερων σημαντικών ευεργετημάτων που προσφέρουν στο τομέα της απασχόλησης, στον τομέα ενίσχυσης των λεηλατημένων, λόγω κρίσης, εισοδημάτων μισθωτών και συνταξιούχων, στον τομέα σταθεροποίησης των δικτύων Δ.Ε.Η., πολύ δε περισσότερο, στον τομέα συμμετοχής της κοινωνίας, όχι μόνο στις δυσμενείς επιπτώσεις της κρίσης, αλλά και στις αναπτυξιακές προσπάθειες της, εμπλουτίζοντας έτσι το ελλειμματικό απόθεμα αισιοδοξίας. Σας επισυνάπτουμε  ρεπορτάζ για τις προθέσεις  της Αυστριακής Κυβέρνησης, που κινείται στην δική μας λογική και  αναγνωρίζει την κοινωνική ιδιαιτερότητα των Οικιακών Φωτοβολταϊκών.
2.      Τα Οικιακά Φωτοβολταϊκά, εάν αντιμετωπισθούν αυτούσια, δημιουργούν επιβάρυνση στον τελικό καταναλωτή που δεν ξεπερνάει τα 8ευρώ τον χρόνο.
3.      Η εξέλιξη των  Οικιακών Φωτοβολταϊκών θα μπορούσε να παράγει όπως και παρήγαγε εισοδήματα στο κράτος (μέσω Φ.Π.Α. αμέσων  Φόρων, Επαγγελματικών και Ασφαλιστικών Εισφορών) που θα ξεπερνούν τα 1,2 δις.ευρώ τον χρόνο.
4.      Τα έσοδα του κράτους, από , αντίστοιχης ισχύος, άλλες εφαρμογές Α.Π.Ε., θα προκύπτουν μόνο μέσω αμέσων φόρων και στο μέλλον  αφού στο παρόν  απαλλάσσονται από   Φ.Π.Α.  εισάγουν κατευθείαν το σύνολο του απαιτούμενου Μηχανολογικού τους εξοπλισμού  δεν δημιουργούν  διαχρονική κατανομή απασχόλησης. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου