Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΕΚΑ Κον ΑΣΗΜΑΚΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΠΡΟΣ

Κον ΑΣΗΜΑΚΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Υφυπουργό ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Κοινοποίηση: 

Κον ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Κον ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,  ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Κύριε Υφυπουργέ,

Οι εξελίξεις που διαμορφώνονται στην αγορά των οικιακών Φωτοβολταϊκών,  μετά τις αποφάσεις για την νέα τιμολογιακή πολιτική, τον αποκλεισμό της Πελοποννήσου και τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό της Εύβοιας, ανοίγουν τον δρόμο της ανεργίας σε 25-30.000 νέους Επιστήμονες & Τεχνικούς, δημιουργώντας ένα νέο αδιέξοδο σε αυτούς και τις οικογένειές τους.

Επειδή πιστεύουμε ότι αυτές οι εξελίξεις δεν είναι στις προθέσεις  ούτε της Κυβερνήσεως ούτε Εσάς προσωπικά,

Αιτούμεθα

μια συνάντηση μαζί σας για να σας καταθέσουμε τις απόψεις μας, οι οποίες εδράζονται στους παρακάτω άξονες:

1.      Τα Οικιακά Φωτοβολταϊκά του ειδικού προγράμματος, πρέπει να αντιμετωπισθούν ως ανεξάρτητος κλάδος των Α.Π.Ε. στη Χώρα μας, λόγω των ιδιαίτερων σημαντικών ευεργετημάτων που προσφέρουν στο τομέα της απασχόλησης, στον τομέα ενίσχυσης των λεηλατημένων, λόγω κρίσης, εισοδημάτων μισθωτών και συνταξιούχων, στον τομέα σταθεροποίησης των δικτύων Δ.Ε.Η., πολύ δε περισσότερο, στον τομέα συμμετοχής της κοινωνίας, όχι μόνο στις δυσμενείς επιπτώσεις της κρίσης, αλλά και στις αναπτυξιακές προσπάθειες της, εμπλουτίζοντας έτσι το ελλειμματικό απόθεμα αισιοδοξίας. Σας επισυνάπτουμε  ρεπορτάζ για τις προθέσεις της Αυστριακής Κυβέρνησης ,που κινείται στην δική μας λογική και αναγνωρίζει την κοινωνική ιδιαιτερότητα των Οικιακών Φωτοβολταϊκών.

2.        Τα Οικιακά Φωτοβολταϊκά, εάν αντιμετωπισθούν αυτούσια, δημιουργούν επιβάρυνση στον τελικό καταναλωτή που δεν ξεπερνάει τα 8€ τον χρόνο.

3.        Η εξέλιξη των  Οικιακών Φωτοβολταϊκών θα μπορούσε να παράγει όπως και παρήγαγε εισοδήματα στο κράτος (μέσω Φ.Π.Α. αμέσων  Φόρων, Επαγγελματικών και Ασφαλιστικών Εισφορών) που θα ξεπερνούν τα 1,2 δις Ευρώ τον χρόνο.

4.        Τα έσοδα του κράτους, από αντίστοιχης ισχύος, άλλες εφαρμογές Α.Π.Ε., θα προκύπτουν μόνο μέσω αμέσων φόρων και στο μέλλον, αφού στο παρόν  απαλλάσσονται από   Φ.Π.Α., εισάγουν κατευθείαν το σύνολο του απαιτούμενου Μηχανολογικού τους εξοπλισμού, δεν δημιουργούν  διαχρονική κατανομή απασχόλησης.

Αιτούμεθα

μια συνάντηση μαζί Σας, ώστε σε συνεργασία με τους Ειδικούς  συνεργάτες σας, να ανοιχτεί ένας διάλογος, ό οποίος  θα εξετάζει τα Οικιακά Φωτοβολταϊκά ως αυτόνομο αναπτυξιακό και κοινωνικό τομέα της προσπάθειας της Χώρας για διέξοδο από την κρίση. Πιστεύουμε ότι μέσα από αυτό τον διάλογο , όλοι , ως Κράτος και ως κοινωνία, θα πετύχουμε τα μέγιστα οφέλη από  την ευρείας συμμετοχής προσπάθεια των οικιακών Φωτοβολταϊκών , η οποία κινδυνεύει να νεκρωθεί λόγω, κατά την άποψη μας, μεροληπτικής διαχείρισης τεχνικοοικονομικών πληροφοριών που αφορούν τις Α.Π.Ε. στη Χώρα μας.


Πρόθεση μας είναι ο εμπεριστατωμένος και τεκμηριωμένος διάλογος για τα Οικιακά Φωτοβολταϊκά, ως αυτόνομου κλάδου των Α.Π.Ε της Χώρας μας   και όχι η άνευ οικονομικοτεχνικής αιτιολόγησης διεκδίκηση απαιτήσεων.

Με την πεποίθηση ότι θα αποδεχτείτε το αίτημα συνάντησης μαζί μας στα πλαίσια των προθέσεων σας και της καλής πίστης απέναντί μας, 

Διατελούμε με τιμή,

Για την  Διοικούσα Επιτροπή του  Συνδέσμου.

ΑΝΤΑΛΟΥΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΒΑΡΛΟΚΩΣΤΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΓΑΒΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΓΙΑΝΝΟΥΣΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΚΟΜΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΜΑΚΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΜΑΡΙΟΣ ΔΡΑΜΑΛΗΣ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΣΑΛΠΕΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ, ΣΑΡΗΓΙΩΡΓΗΣ ΘΕΜΙΣ, ΣΤΡΙΓΚΛΗΣ ΔΗΜΟΣ, ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ.

ΑΘΗΝΑ 24/9/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου