Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21/09/2012 - Συνάντηση με Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕ.Κ.Α κ. Σταύρο Καλαφάτη.

Χθες Πέμπτη 20/09/2012 αντιπροσωπεία της Διοικούσας επιτροπής του Συνδέσμου "ΗΛΙΟΣ" αποτελούμενη από τα μέλη της κ. Μακρή Δημήτρη, κ. Σαλπέα Αργύρη & Σαρηγιώργη Θεμιστοκλή στα πλαίσια ενημέρωσης και τεκμηρίωσης περί του δικαίου των αιτημάτων μας της Πολιτικής Ηγεσίας και των Φορέων της Χώρας,  επισκέφθηκα τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής  κ. Σταύρο Καλαφάτη.

Ο κ. Καλαφάτης, δήλωσε την αναρμοδιότητά του ως προς το θέμα, αλλά άκουσε το συνολικό προβληματισμό μας και τα αιτήματα μας, υποσχόμενος να βοηθήσει άμεσα στην έναρξη ενός διαλόγου του Συνδέσμου μας με τους αρμοδίους και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Οι επαφές συνεχίζονται και ασκούμε πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση στα πλαίσια της στρατηγικής και των στόχων που έχουμε χαράξει από την Γενική μας Συνέλευση.

Πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε καταφέρει την άρση του αποκλεισμού της Πελοποννήσου για τα οικιακά (παράλληλα διεκδικούμε και για την Εύβοια) και ελπίζουμε άμεσα στην έναρξη ενός διαλόγου για μια νέα τιμολογιακή πολιτική για τα Οικιακά, που θα καθιστά αυτόν το κλάδο βιώσιμο και κερδοφόρο.

Στοχεύουμε να καταστήσουμε τον κλάδο των Οικιακών Φωτοβολταϊκών, ανεξάρτητο και αυτοτελή κλάδο της οικονομίας και της Ενέργειας της Χώρας μας.

Ο στόχος  αυτός δεν επιδιώκει να αντιπαρατεθεί με άλλους κλάδους Α.Π.Ε. αλλά να προστατέψει τον κλάδο των Οικιακών Φωτοβολταϊκών από το να επιβαρύνεται από δυσλειτουργίες των υπολοίπων Α.Π.Ε. (δίκτυα, φορολογίες κ.λπ.) που έχουν άλλα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Γραφείο Τύπου
Σύνδεσμος "ΗΛΙΟΣ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου