Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση Σχετικά Με Το Κούρεμα Των Εγγυημένων Τιμών Των Οικιακών Φ/Β.


Ο Σύνδεσμος «Ήλιος» εκφράζει την έντονη αντίθεση του στις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο υπό διαβούλευση Ν/Σ για κούρεμα των ταριφών στα οικιακά φωτοβολταϊκά, ζητώντας την άμεση απόσυρση των προτάσεων αυτών.

  • Η προχειρότητα και η διακριτική εύνοια που επιδεικνύεται σε άλλες κατηγορίες Φ/Β απαιτούν την άμεση απόσυρση των διατάξεων για τα οικιακά φωτοβολταϊκά. Τα οικιακά φωτοβολταϊκά δεν είναι επιχειρηματική επένδυση αλλά καθιερώθηκαν στην λογική του συμψηφισμού, δηλαδή να παράγουν ενέργεια που οι ιδιοκτήτες τους καταναλώνουν και έχουν απόλυτα κοινωνικό χαρακτήρα.
  • Καλούμε τους μελετητές και εγκαταστάτες άμεσα να συμμετέχουν στη διαβούλευση (http://www.opengov.gr/minenv/?p=5729  – που λήγει την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014 – 16:00) για να εκφράσουν την αντίθεση τους
  • Καλούμε τους μελετητές και εγκαταστάτες άμεσα να επικοινωνήσουν με τους πελάτες τους που έχουν εγκαταστήσει οικιακά φωτοβολταϊκά και να τους ζητήσουν να εκφράσουν την αντίθεση τους συμμετέχοντας στη διαβούλευση.
  • Ο Σύνδεσμος «ΗΛΙΟΣ» θα ανοίξει σύντομα εφαρμογή για καταγραφή στοιχείων (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, e-mail) όσων ιδιοκτητών οικιακών Φ/Β και εγκαταστατών-μελετητών θέλουν να αντιδράσουν με περαιτέρω δράσεις και συντονισμένες κινήσεις. Επισκεφτείτε καθημερινά:
την ιστοσελίδα: http://www.syndesmosilios.gr/  ή

Γραφείο Τύπου
Σύνδεσμος "ΗΛΙΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου