Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Τοποθέτηση ΣΥΡΙΖΑ (Πετράκος Αθανάσιος)

Κατόπιν απομαγνητοφώνησης των βιντεοσκοπήσεων από το κανάλι της Βουλής, παραθέτουμε παρακάτω αποσπάσματα τοποθετήσεως στις 03-10-2013 του κ. Αθανάσιου Πετράκου στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Ενέργειας σχετικά με το Ν/Σ «Ρυθμίσεις Θεμάτων ΑΠΕ και Άλλες Διατάξεις» και τον Σύνδεσμο "ΗΛΙΟΣ".

ΣΗΜΕΙΟ 1ο

H πρώτη παρατήρηση και βασική που θέλουμε να κάνουμε είναι ότι το συγκεκριμένο Ν/Σ είναι ένα γενικό πληρεξούσιο του Κοινοβουλίου προς τον Υπουργό ΠΕΚΑ να νομοθετεί επί των ΑΠΕ και επί των άλλων διατάξεων αυθαίρετα και όποτε αυτός θέλει. ...…. Αυτά που θέλετε να ρυθμίσετε στο μέλλον θα έπρεπε να καθορίζονται στα άρθρα του συγκεκριμένου Ν/Σ και όχι κάποια στιγμή στο μέλλον με υπουργικές αποφάσεις.

ΣΗΜΕΙΟ 2ο

Ο τομέας των ΑΠΕ με ένα διαφορετικό περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά σχεδιασμό θα μπορούσε να έχει μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές για τους πολίτες αλλά και για την χώρα. Με χωροταξικό και ενεργειακό σχεδιασμό των ΑΠΕ που να βασίζεται σε μια εξορθολογισμένη πολιτική κινήτρων για την ανάπτυξη τους που θα ενισχύει την μικρή διεσπαρμένη παραγωγή λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και γενικότερα της αγροτικής παραγωγής.

ΣΗΜΕΙΟ 3ο

Τορπιλίζετε τη θετική διάταξη που υπάρχει στο νομοσχέδιο για τους αυτοπαραγωγούς. Ο συμψηφισμός πρέπει να γίνεται σε ετήσια βάση και όχι σε τετράμηνη, πόσο μάλλον όταν οι ίδιοι δέχονται η επιπλέον ποσότητα να δίδεται δωρεάν σε όσους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Και βέβαια εδώ τα πάντα θα τα ρυθμίσετε με υπουργικές αποφάσεις. Κανονικά αν θέλατε αυτοπαραγωγούς θα έπρεπε να υπήρχε ολοκληρωμένη ρύθμιση στο παρόν νομοσχέδιο. Για το συγκεκριμένο ζήτημα έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένη τροπολογία, στη βάση των προτάσεων που έχουν κάνει οι φορείς και των παραγωγών και των μελετητών των μικρών οικιακών την οποία αν θέλετε πραγματικά να συμβάλετε στην έννοια του αυτοπαραγωγού θα πρέπει να την κάνετε δεκτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου