Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25-10-2012 Συνάντηση Με Υ.ΠΕ.Κ.Α.

Συνάδελφοι,

Οι κ. Μακρής και κ. Σαλπέας συναντήθηκαν με τους  συμβούλους της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Ενέργειας  την Τετάρτη 24-10-2012.

Γενικώς, το κλίμα ήταν αρκετά καλό. Έγινε 2ωρη ανάλυση της κατάστασης  και των απόψεων μας. Για την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης για 0,25€/kWh και έκαναν σαφές από την αρχή, ότι δεν μπορεί να αυτό να αλλάξει - διότι υπάρχει  μεγάλο ταμειακό πρόβλημα-έλλειμμα  σήμερα.

Δέχτηκαν συζητηθούν  τα κάτωθι:

1.       Να είμαστε πλέον θεσμικά συνομιλητές του Υπουργείου, ισότιμοι με όλους τους άλλους  με στόχο ο διάλογος για τα Οικιακά Φωτοβολταϊκά να αποτελέσει την αιτία δημιουργίας αυτόνομης πολιτικής από το Υπουργείο και να μην εντάσσεται στο σύνολο των Α.Π.Ε.

2.       Να  προσπαθήσουμε να εντάξουμε μέσα από διάλογο και ενέργειες  τα Οικιακά Φωτοβολταϊκά στην συνολικότερη πολιτική για τα «Νέα Προϊόντα Φωτοβολταϊκών» ώστε να πετύχουμε τυχόν επιδοτήσεις ΕΣΠΑ ή  επιχορηγήσεις από άλλα χρηματοδοτικά προϊόντα.

3.       Να ανοιχτεί ένας συνεχής διάλογος για όλα τα θέματα  μιας νέας πολιτικής  για αναβάθμιση των μέτρων  ενεργειακής αυτονόμησης και ενεργειακής αξιοποίησης των κτιρίων.

Όποιες δηλώσεις κι αν έγιναν από την πλευρά του Υπουργείου, ως ανοικτά θέματα διαλόγου, τίποτα δεν θα γίνει εάν δεν συνεργαστούμε όλοι μαζί στη βάση των επεξεργασιών και της μαζικοποίησης του συνδέσμου. Οι σημερινές κουβέντες για να γίνουν πράξη, πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε πράγματι ένας αυτόνομος πόλος ανάπτυξης  στην ενεργειακή πολιτική της  Χώρας. Αυτή η απόδειξη πρέπει να εδράζετε σε δύο άξονες.

        I.            Σε τεκμηριωμένα αιτήματα οικονομικά και κοινωνικά  με επιχειρήματα  που θα λαμβάνουν υπ όψιν τους τη σημερινή κατάσταση της Χώρας.

      II.            Σε ευρύτερη συλλογική δράση σε όλες τις περιφέρειες . Σε λίγο θα σταλεί κείμενο με τις θέσεις  μας αναλυτικά τις οποίες  θα καταθέσουμε στο επιδιωκόμενο διάλογο .

Όποιος έχει θέσεις  και απόψεις, δεν χρειάζεται να  περιμένει το τελικό κείμενο για να κάνει παρατηρήσεις, μπορεί να τις στείλει άμεσα ώστε  μετά από συζήτηση να ενσωματωθούν  στο τελικό κείμενο ,που πρέπει να παραδοθεί την επόμενη εβδομάδα.


Γραφείο Τύπου Σύνδέσμος "ΗΛΙΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου