Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Αυξάνει τις ταρίφες για τα μικρά φωτοβολταϊκά η Γαλλία.

Την αύξηση της εγγυημένης τιμής με την οποία επιδοτούνται τα φωτοβολταϊκά συστήματα ισχύος από 36 kW έως 100 kW αποφάσισε η κυβέρνηση της Γαλλίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί έως τώρα, η αύξηση θα είναι της τάξης του 5%, κάτι το οποίο έχει προκαλέσει τις θετικές αντιδράσεις των φορέων της ηλιακής ενέργειας και αισιοδοξία όσον αφορά την εξέλιξη του κλάδου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Γαλλίας, για τα φωτοβολταϊκά που ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία, η ταρίφα θα αυξηθεί από τα 17,5 λεπτά του ευρώ που είναι σήμερα στα 18,4 λεπτά ενώ σημείωσε ότι υπάρχει η δυνατότητα να υπάρξει περαιτέρω αύξηση στα 20,24 λεπτά για εκείνα τα συστήματα στα οποία έχει χρησιμοποιηθεί εγχώριος εξοπλισμός.

Χαρακτηριστικό της αποδοχής με την οποία αντιμετωπίστηκε η εν λόγω απόφαση είναι η αντίδραση της γαλλικής ένωσης φ/β Enerplan η οποία εξέφρασε τη βαθιά της ικανοποίηση για τη συγκεκριμένη εξέλιξη ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι η εφαρμογή της απόφασης θα διασώσει πολλές θέσεις εργασίας στον τομέα τον φωτοβολταϊκών, ιδίως για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου