Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Συνδέσμου με το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Τη Δευτέρα 20/5/2013 αντιπροσωπεία του Συνδέσμου, συναντήθηκε με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, παρεβρέθησαν ο βουλευτής κος Θ. Πετράκος και τα μέλη της Γραμματείας του Τμήματος Ενέργειας ο κος Ι. Μπενίσης και ο κος Α. Χαρίτσης.

Η συνάντηση διήρκησε  2 ½ ώρες κατά τη διάρκεια των οποίων, τα μέλη του Συνδέσμου ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις πρόσφατες εξελίξεις στον κλάδο και ανέλυσαν διεξοδικά τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο Υπουργείο σχετικά με τη θέσπιση του μέτρου της ιδιοκατανάλωσης (net metering).

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον, δείχνοντας  τεχνική κατάρτιση και γνώση όσων συμβαίνουν στον κλάδο των φωτοβολταϊκών και γενικότερα στην αγορά ενέργειας. Ειδική αναφορά έγινε στη στάση της ΡΑΕ και του ΛΑΓΗΕ και στις τεχνικές δυνατότητες που υπάρχουν για την αύξηση της διείσδυσης των φωτοβολταϊκών στο ενεργειακό μίγμα της χώρας.

Κλείνοντας τη συνάντηση οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ζήτησαν αναλυτικά στοιχεία από το Σύνδεσμο, προκειμένου να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες ενέργειες, ενώ από την πλευρά του ο Σύνδεσμος τόνισε την πρόθεση του να εξαντληθεί κάθε μέσο διαλόγου ώστε να μη χρειαστεί ο κλάδος να προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου