Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Φοροαπαλλαγή Και Για Την Αυτοπαραγωγή

Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα για την πρόταση του Υπουργού ΠΕΚΑ κου Ι. Μανιάτη προς το Υπουργείο Οικονομικών για τη φοροαπαλλαγή των ιδιοκτητών που προχωρούν στην ενεργειακή θωράκιση των ακινήτων τους, ο Σύνδεσμος απέστειλε σήμερα επιστολή τόσο στον Υπ. ΠΕΚΑ κο Ι. Μανιάτη όσο και στον Υφυπ. Κο Α. Παπαγεωργίου, ώστε η πρόταση για φοροαπαλλαγή να περιλαμβάνει και την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων αυτοπαραγωγής και αντλιών θερμότητας.

Η επιστολή επισημαίνει ότι η φοροαπαλλαγή μπορεί να αποτελέσει μια ουσιαστική απάντηση στα προβλήματα του Προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον», που λόγω των καθυστερήσεων στις διαδικασίες έγκρισης και εκταμίευσης, επιτρέπει τη δραστηριοποίηση μόνο μεγάλων εταιρειών που διαθέτουν πρόσβαση σε σημαντικά κεφάλαια κίνησης, αποκλείοντας έτσι τις μικρές τεχνικές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ειδικότερα ως προς την αυτοπαραγωγή, ο Σύνδεσμος επισημαίνει για μια ακόμα φορά, ότι αν τελικά υιοθετηθούν οι προτάσεις της σχετικής Ομάδας Εργασίας ως προς το όριο ισχύος και τον τρόπο υπολογισμού των χρεώσεων, οι μικροί οικιακοί αυτοπαραγωγοί επιβαρύνονται με σημαντικούς φόρους, που οδηγούν σε εξαιρετικά μεγάλους χρόνους αποπληρωμής, καθιστώντας έτσι το μέτρο πρακτικά μη εφαρμόσιμο, ειδικά αν ληφθεί υπόψη η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά.

Για τους λόγους, είναι απολύτως αναγκαίο να συμπεριληφθούν και οι εγκαταστάσεις της αυτοπαραγωγής στο προτεινόμενο μέτρο της φοροαπαλλαγής.


Γραφείο Τύπου

Σύνδεσμος ΗΛΙΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου