Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ Με Σύνδεσμο "ΗΛΙΟ"


 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Μελετητών - Εγκαταστατών Οικιακών Φωτοβολταϊκών "ΗΛΙΟΣ".
  
Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον Βουλευτή και υπεύθυνο του Τομέα Ενέργειας της Κ.Ο. Θανάση Πετράκο και τον συντονιστή του τμήματος Ενέργειας Αλέξη Χαρίτση συναντήθηκε με το προεδρείο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Μελετητών-Εγκαταστατών Οικιακών Φωτοβολταϊκών "ΗΛΙΟΣ".


Η αντιπροσωπεία του Συνδέσμου "ΗΛΙΟΣ" ενημέρωσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις του Συνδέσμου σχετικά με το φλέγον για τον κλάδο των φωτοβολταϊκών ζήτημα της αυτοπαραγωγής με ενεργειακό συμψηφισμό (net metering). Τονίστηκε ότι το σχέδιο υπουργικής απόφασης που προωθείται από το ΥΠΕΚΑ είναι πλήρως αναντίστοιχο με τις αναπτυξιακές και περιβαλλοντικές προοπτικές που θα μπορούσε να προσφέρει η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αυτοπαραγωγής. Για μία ακόμη φορά, άλλωστε, η σχετική διαβούλευση που προηγήθηκε αποδεικνύεται ότι είχε προσχηματικό χαρακτήρα, καθώς οι παρατηρήσεις, αιτιάσεις αλλά και προτάσεις των φορέων του κλάδου και των περιβαλλοντικών οργανώσεων ουσιαστικά αγνοήθηκαν από το Υπουργείο.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη συμφωνία της με τις τεκμηριωμένες προτάσεις που έχουν κατατεθεί σχετικά με την αυτοπαραγωγή (αύξηση του ορίου ισχύος πέραν των 10kW, άρση του ορίου των 5kW για τα μη διασυνδεδεμένα νησιά, άρση του ορίου για εγκατάσταση ενός μόνο συστήματος ανά κοινόχρηστη εγκατάσταση, μείωση των χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ, ΥΚΩ και Δικτύου Μεταφοράς στο αποτέλεσμα του ενεργειακού συμψηφισμού). Τονίστηκε επίσης ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η ενίσχυση της διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα της χώρας, με δημόσιο σχεδιασμό και έλεγχο, και η προώθηση πολιτικών εξοικονόμησης ενέργειας στην κατανάλωση με παράλληλη σταδιακή μείωση της εξάρτησης από ορυκτούς πόρους αποτελεί στρατηγική επιλογή του κόμματος. Σε αυτή την κατεύθυνση, η υποστήριξη και υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αυτοπαραγωγής που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους για νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα δημιουργεί θέσεις εργασίας σε μια σειρά ειδικοτήτων που σχετίζονται με τον κατασκευαστικό κλάδο και θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα σημερινά προβλήματα με το φορτίο αιχμής στα μη διασυνδεδεμένα νησιά αποτελεί προγραμματική προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου