Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Συμμετοχή Του ΗΛΙΟΣ Στο Επενδυτικό Forum Α-Energy.

Στο Επενδυτικό Forum που διοργάνωσε η επενδυτική έκδοση A-Energy με τη συνεργασία της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της ΕΕ και την ενεργό συμμετοχή των Υπουργείων Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Υποδομών, στις 2 και 3 Ιουλίου συμμετείχε ο Σύνδεσμος «ΗΛΙΟΣ».

Ο Σύνδεσμος συμμετείχε στο Γ’ πάνελ της 2ης ημέρας με τίτλο «Η προοπτική των ΑΠΕ» μαζί με εκπρόσωπους από την ΕΛΕΤΑΕΝ, την EREF αλλά και σημαντικών εταιρειών του κλάδου.

Η παρουσίαση του Συνδέσμου είχε τίτλο «Net Metering: Πολυτέλεια ή αναγκαιότητα;» και σκοπός της ήταν να δώσει μια εικόνα για το μέλλον και τις νέες προκλήσεις που δημιουργούνται στον κλάδο των μικρών ΑΠΕ.


Σύμφωνα με τις προβλέψεις των πιο σημαντικών διεθνών αναλυτών της αγοράς, σημαντικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει η συνεχής αύξηση της ζήτησης για νέα προϊόντα αποθήκευσης και διαχείρισης ηλεκτρικής ενέργειας, γεγονός που θα οδηγήσει στη δραματική μείωση του κόστους των συστημάτων αυτών μέχρι το 2020, με την ίδια ταχύτητα και κλίμακα που μειώθηκε και το κόστος των φωτοβολταϊκών από το 2010 μέχρι σήμερα.

Μια εξέλιξη που θα δώσει τη δυνατότητα στους τελικούς καταναλωτές να καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών τους με ενέργεια από μικρά συστήματα ΑΠΕ.

Η συγκυρία αυτή αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τη χώρα για να δημιουργήσει νέα εξαγώγιμη τεχνολογία. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη ενός νέου θεσμικού πλαισίου, που θα επιταχύνει τη μετάβαση της εγχώριας αγοράς σε αυτή τη νέα εποχή, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη νέων προϊόντων από τις επιχειρήσεις της χώρας.

Ειδική αναφορά έγινε και στην αγορά ηλεκτρισμού της Καλιφόρνια που οδηγεί τις εξελίξεις, επιβάλλοντας στις εταιρείες ηλεκτρισμού την υποχρέωση εγκατάστασης μέσων αποθήκευσης ενέργειας συνολικής ισχύος 1,3 GW έως το 2020, με τα πρώτα 100 MW να βρίσκονται ήδη σε λειτουργία.

Σε αναμονή αυτών των εξελίξεων, το net metering αναδεικνύεται σε ένα ουσιαστικό εργαλείο που επιτρέπει την ομαλή μετάβαση στη νέα εποχή, εξασφαλίζοντας την ευστάθεια του δικτύου, την ασφάλεια εφοδιασμού αλλά και τη δημιουργία νέων πηγών εσόδων για τους Διαχειριστές δικτύων και τις εταιρείες ηλεκτρισμού.


Η παρουσίαση είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 



Γραφείο Τύπου
Σύνδεσμος ΗΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου